mobilní telefony a jejich signál ve Všestudech

Zde najdete informace o dění v obci, na zastupitelstvu apod. O uvedených (ale i jiných) záležitostech zde také můžete diskutovat.

Jakého mobilního operátora využíváte?

Můžete označit 1 možnost

 
 
Zobrazit výsledky

mobilní telefony a jejich signál ve Všestudech

Příspěvekod yanca » pon 10. dub 2006 23:05

Všichni operátoři se chlubí, jaké mají perfektní pokrytí. Na jejich mapách nechybí ani Všestudy a Dušníky nad Vltavou - samozřejmě jsou zakreslené jako pokryté. Nicméně třeba ve Všestudech na obecním úřadě má T-Mobile velmi slabý (někdy dokonce žádný) signál, Eurotel je tamtéž použitelný, Vodafone nevím. V Dušníkách je pak Eurotel i Vodafone v pořádku, ale T-Mobile dost špatný (leckdy opět nepoužitelný).

Jakého operátora využíváte vy? Máte u nás v obci potíže s jeho signálem? A jak jsou na tom jiní operátoři (třeba na telefonech vašich návštěv) - mají signál dobrý?

Zajímá mne to, protože kvůli pokrytí operátora nejspíš změním. T-Mobile totiž na stížnosti odpovídá, že pokrytí posilovat nebude (možná, kdyby jim stížnost poslalo více lidí z obce), takže mi nezbývá, než jít jinam. Naštěstí už to jde díky přenositelnosti čísla zařídit tak, že mi zůstane mé telefonní číslo, takže změnu vlastně nikdo ani nepozná (tedy doufám, že já ji poznám na zlepšeném signálu). ;-)
yanca
Site Admin
 
Příspěvky: 127
Registrován: čtv 31. bře 2005 12:39
Bydliště: Dušníky nad Vltavou

Příspěvekod Návštěvník » čtv 13. dub 2006 9:40

Měl jsem EDGE od T-Mobile ale je tady dost nanic, protože signál je hodně špatný, takže to běhalo hodně pomalu (kolem 30 kbps) a občas i vypadávalo. Navíc se s tím dalo volat jen na zahradě. Tak jsem u Vodafone.
Návštěvník
 

Dušníky nad Vltavou

Příspěvekod yanca » ned 16. dub 2006 10:43

Na dotaz zaslaný de 13/4/06 prostřednictvím formuláře na stránkách T-Mobile jsem dostal odpověď:

Pro tento rok neplanujeme v lokalite Dusniky nad Vltavou (okres Melnik) posileni signalu. Vase zadost byla predana na oddeleni planovani pokryti.
S pozdravem a pranim prijemneho dne
Ales Novak
Zakaznicke centrum T-Mobile


Takže to vypadá, že skutečně přejdu k Vodafone, protože ten tu má pokrytí lepší (Eurotel také - pouze T-Mobile to tu pokrýt neumí a na opakované žádosti o zlepšení odpovídá, že s tím nic dělat nebude).
yanca
Site Admin
 
Příspěvky: 127
Registrován: čtv 31. bře 2005 12:39
Bydliště: Dušníky nad Vltavou

Re: Dušníky nad Vltavou

Příspěvekod Psenda » pon 17. dub 2006 22:26

Jo, jsem na tom ve Veltrusich podobne. Dam jim jeste rok, nez mi vyprsi smlouva. Potom se pokusim presunout i s cislem k jinemu operatorovi....
Jestli se nepletu tak T-Mob ma BTSku v PTZ v Nelahozevsi, Vodafon na skole ve Veltrusich a ET nevim kde.
Psenda
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 28. črc 2005 14:58
Bydliště: Veltrusy

Příspěvekod yanca » úte 18. dub 2006 8:42

Volal jsi na infolinku? Posílal mail? Čím více lidí jim pošle mail a zavolá na infolinku, tím spíš s tím něco udělají.

Já se zatím ještě snažím TM přesvědčit, že by to pokrytí měl zlepšit. Ale za dva měsíce mi smlouva končí a další v září, takže nejdéle v to září odejdu (s tím prvním číslem ale spíš už dřív).

A jestli na nic reagovat nebudou, potom všem lidem okolo poradím, jak jednoduše a beze změny telefonního čísla odejít k operátorovi, který má pokrytí dobré.
yanca
Site Admin
 
Příspěvky: 127
Registrován: čtv 31. bře 2005 12:39
Bydliště: Dušníky nad Vltavou

Příspěvekod Psenda » úte 18. dub 2006 22:25

Jo, volal jsem na info linku, je to uz dost davno. Odpoved byla zhruba stejna, co jsi dostal ty.
Nejvic me stve, ze jsem spokojenej, se sluzbama, s tarifem s cenou.....
akorat si, sakra, nezavolam z domova a musim chodit ven z baraku. :evil:
Volat a psat je asi zbytecny. Jediny co pomuze je odliv zakazniku.
Psenda
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 28. črc 2005 14:58
Bydliště: Veltrusy

Příspěvekod Návštěvník » stř 19. dub 2006 14:07

Takze jsem na to koukal (http://www.gsmweb.cz/):
t-mobile ma BTS na:
kominu PTZ v Nelahozevsi
na vezaku v Kralupech (ty jsou defakto 2, 900 a 1800MHz)
Kelske Vinice
Luzec
Eurotel:
Chlumin
na vezaku v Kralupech
na AB Kaucuk Kralupy
Luzec
Uzice
Vodafone:
Nove Ouholice
Uzice
Kelske vinice
Kralupy ul. U dyharny
Luzec
Veltrusy skola

Vypis je za Melnicky okres. Tak jsem rovnou napsal na t-mobile.
Návštěvník
 

Příspěvekod yanca » stř 19. dub 2006 20:31

Anonymous píše:Tak jsem rovnou napsal na t-mobile.


Najít seznam BTS mě nenapadlo. Díky. A je dobře, že jsi jim napsal - pošli pak odpověď. Čím víc lidí jim napíše, tím spíš se něco změní. Docela mě překvapuje, že to pokrytí je špatné i ve Veltrusích, ty jsou přece jen větší. Fajn by taky bylo, kdyby na ně zatlačila nějaká větší firma, která tady je a která je jejich klientem. Stačí, aby jim třeba Mero (ale to má myslím Eurotel) řeklo, že jestli nezlepší pokrytí, tak odejdou ke konkurenci, a bude tu BTS do měsíce.
yanca
Site Admin
 
Příspěvky: 127
Registrován: čtv 31. bře 2005 12:39
Bydliště: Dušníky nad Vltavou

Příspěvekod Psenda » čtv 20. dub 2006 5:56

Ono je to vlastene logické. Jaka aktivita lze iniciovat zakaznikme, kterej prinese tak 600,- mesicne? Budou kvulitimu stavet BTS treba za nekolik milionu? Sotva.
Ty potize mam v budovach. Venku je to v pohode.
Psenda
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 28. črc 2005 14:58
Bydliště: Veltrusy

oficiální stížnost obce a odpověď na ni

Příspěvekod yanca » pon 24. dub 2006 22:32

Tak obecní úřad Všestudy poslal stížnost na T-Mobile a dostalo se mu odpovědi:
obdrželi jsme Váš dopis, ve kterém se dotazujete na zlepšení pokrytí signálem v obci Všestudy.
Ve Vámi uvedené lokalitě jsme na vysílačích neshledali žádné omezení. V obci Všestudy neplánujeme výstavbu nového vysílače pro rok 2006, proto jsme celou záležitost předali na oddělení plánování a marketingu, které se zabývá zahrnutím nových vysílačů do projektových plánů pro výstavbu. Pro tento rok je plánováno posílení signálu v obci Zlosyň. Spuštěním tohoto vysílače dojde i k mírnému zlepšení signálu v některých částech Vaší obce.

Volal jsem na infolinku, abych zjistil přesnější termín výstavby a operátor mi řekl, že to předá technikům. Až se mi ozvou, napíšu to sem. Jsem zvědav, jestli ta Zlosyň pomůže. Určitě by ale mohla, protože do Všestud to jsou vzdušnou čarou necelé tři kilometry a do Dušník něco přes čtyři. Záleží na tom, jaký vysílač tam dají a jak ho nastaví.

Čím víc lidí ale na infolinku zavolá (nepo pošle mail) a bude žádat zepšení signálu v naší lokalitě, tím spíš s tím něco udělají (a nevadí, že to jsou malí klienti - oni musí vše zaznamenávat a když je těch stížností hodně, tak s tím něco dělat musí).
yanca
Site Admin
 
Příspěvky: 127
Registrován: čtv 31. bře 2005 12:39
Bydliště: Dušníky nad Vltavou

Re: Dušníky nad Vltavou

Příspěvekod astray » úte 23. kvě 2006 11:13

Psenda píše:Jo, jsem na tom ve Veltrusich podobne. Dam jim jeste rok, nez mi vyprsi smlouva. Potom se pokusim presunout i s cislem k jinemu operatorovi....
Jestli se nepletu tak T-Mob ma BTSku v PTZ v Nelahozevsi, Vodafon na skole ve Veltrusich a ET nevim kde.


http://www.gsmweb.cz/search.php?op=all& ... =vzestupne
astray
 

Re: oficiální stížnost obce a odpověď na ni

Příspěvekod yanca » úte 23. kvě 2006 12:05

yanca píše:Volal jsem na infolinku, abych zjistil přesnější termín výstavby a operátor mi řekl, že to předá technikům. Až se mi ozvou, napíšu to sem.


Tak se ozvali a sdělili mi, že ve Zlosyni bude nová BTS letos. Super upřesnění. :? Teoreticky by to pomoci mohlo, ale docela klidně se signál může ještě zhoršit, protože budou určitě trošku upravovat i vysílání dalších BTS v okolí.

Každopádně je děs, že TM má tady v okolí nejnižší počet BTS. A to se chlubí, jak jsou nejlepší. Možná v Praze... :(

Jedna smlouva mi končí v červnu a další v září, takže se v srpnu definitivně rozhodnu.
yanca
Site Admin
 
Příspěvky: 127
Registrován: čtv 31. bře 2005 12:39
Bydliště: Dušníky nad Vltavou

Není to jednoduché

Příspěvekod goober » úte 23. kvě 2006 16:30

Ono není asi úplně jednoduché novou BTSku jentak postavit. Musí se postavit tak, aby se mohla spojit s otatními, musí se vyjednat nájem s majitelem pozemku, udělat projekt, jakou BTS tam postavit, zajistit místo pro odběr elektřiny, získat stavební povolení. Možná toho bude ještě víc. Napsal jsem pár věcí, které mne hned napadly...
goober
 

Re: oficiální stížnost obce a odpověď na ni

Příspěvekod TECH » úte 23. kvě 2006 20:45

yanca píše:
yanca píše:Volal jsem na infolinku, abych zjistil přesnější termín výstavby a operátor mi řekl, že to předá technikům. Až se mi ozvou, napíšu to sem.


Tak se ozvali a sdělili mi, že ve Zlosyni bude nová BTS letos. Super upřesnění. :? Teoreticky by to pomoci mohlo, ale docela klidně se signál může ještě zhoršit, protože budou určitě trošku upravovat i vysílání dalších BTS v okolí.

Každopádně je děs, že TM má tady v okolí nejnižší počet BTS. A to se chlubí, jak jsou nejlepší. Možná v Praze... :(

Jedna smlouva mi končí v červnu a další v září, takže se v srpnu definitivně rozhodnu.


Pokud to chcete urychlit, ať nabídne starosta pozemek či obecní "střechu" za směšný poplatek.U nás takhle rozhejbali VF, signál u nás byl a cca 5-7 km stavěli jinou BTS a museli tu co dodával signél stlumit a bylo to čoudu.tak cca do konce roku postavěj BTS přímo ve vesnici. :lol:
TECH
 

INFO

Příspěvekod TECH » úte 23. kvě 2006 20:55

Jinak chlapi všeobecně platí , že na vesnicích bude se signálem problém , pokud v blízku nebude nějaká BTS.Problém je také kopcovitost, takže i když blízko je, nemusí si to stačit.Největší problém je vnitřní pokrytí.Smůlou může také být, že jste přesně uprostřed mezi 2 BTS a signál je díky tomu špatný a další stavět nechtějí, protože se jim to nevyplatí..nemějte jim to za zlé.Nejj způsob jak mít pokrytí, je buď využívat pokrytí toho opa co má nejlepší signál(dnes není problém) a nebo přesvědčit starostu aby všem 3 opům poslal dopis s nabídkou levných prostor na BTS a pokud se aspoň jeden chytne, tak máte signálu že by se dal krájet :D

PS - U nás TMO za pronájem pozemku platí cca 7000 /měsíc
TECH
 

Další

Zpět na Všestudy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron